نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي
38264
-
الف
+

آموزش پخت «قابلی پلو» غذای معروف افغانستان + ویدیو و عکس

در این گزارش با طرز تهیه پلو مزه دار افغانستانی یعنی «قابلی پلو» آشنا خواهید شد.

به گزارش آی فیلم 2 ، «کابلی پلو» یا «قابلی پلو» یکی از انواع معروف پلو در افغانستان است. 

اصالت این غذای بسیار خوش رنگ و بو به شمال کشور افعانستان یعنی ولایت مزارشریف بازمی‌گردد و اگر به غذاهای شیرین علاقه داشته باشید حتما از خوردن آن لذت می‌برید.

در ادامه گزارش تهیه این غذای مزه دار را آموزش خواهید دید.

مواد لازم :

روغن
گوشت گوسفندی یا گوساله 
پیاز 
نمک و مرچ سیاه
مصاله پلو : زیره، میخک،جوز هندی، هل و دارچین ، تخم گشنیز (آسیاب شده)
زردگ 
کشمش زرد 
خلال بادام خیس خورده
خلال پسته
خلال پرتقال 
برنج 
آب جوش 

طرز پخت :

مرحله اول 

پیاز را خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید . سپس زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. نصف پیاز سرخ شده را نگه دارید.

قابلی پلو

گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تیره شده و آب گوشت جمع شود. حالا مقداری آب جوش اضافه کنید و بگذارید با حرارت زیاد بپزد. سپس حرارت را کم کنید، درِ ظرف را ببندید و یک ساعت بمانید تا بپزد. 15 تا 30 دقیقه قبل از پخت کامل گوشت، به آن نمک اضافه کنید و اجازه دهید آب آن بسیار کم یا کاملا جمع شود.

مرحله دوم

زردک را پوست بگیرید و خرد کنید.

قابلی پلو

در صورتی که کشمش سفت است به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید.

خلال پسته و بادام را هم بشویید و از صافی رد کنید.

نصف پیاز سرخ شده را که جدا کرده بودید داخل تابه بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس زردک را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.

کشمش، خلال بادام و پسته را اضافه کنید، کمی تفت دهید و سپس از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم

برنج را آب کش کنید.

برای رنگی شدن شکر آن را در یک ظرف مناسب بریزید و بدون آب روی حرارت بسیار کم قرار دهید. اجازه دهید شکر شروع به آب شدن کند. وقتی تا قسمتی آب شد و رنگ آن به قهوه‌ای متمایل بود آن را هم بزنید تا قسمتی که آب نشده در قسمتی که آب شده حل شود .در این مرحله شکر را از روی حرارت بردارید. 

قابلی پلو

در دیگ کمی روغن بریزید. از برنج آبکش شده کف قابلمه بریزید. سپس مقداری از گوشت روی برنج ریخته و از مخلوط زردک روی گوشت بریزید.

حالا روی مواد مخلوط مصالح دیگ بپاشید، دوباره برنج بریزید و همین مراحل را ادامه دهید تا مواد تمام شود.

توجه کنید حتما لایه بالایی پلو باشد. روی پلو مصالح پلو و آب زعفران بریزید. اگر از آب گوشت چیزی باقی مانده بود روی برنج بریزید.

حرارت را کم کنید و بگذارید بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت پلوی شما دم بکشد.

قابلی پو

قابلی پلو شما آماده است و تنها کافیست آن را با حوصله و سلیقه تزیین کنید.

خلال پرتقال و بادام و خلال پسته نیز جهت تزیین غذا میتواند مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید :

چگونه یک «آشک» مزه دار درست کنیم؟ + عکس و ویدیو

طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس

م ح/ ب م

نظر شما
ارسال نظر